BEST test

Basic Emotional Structuring Test (BEST)

BEST-Koppen in modern jasje

BEST-Koppen in modern jasje

Deze snel uitvoerbare en non-verbale diagnostische test is ontwikkeld door psychiater en acupuncturist Dr. Hallym Calehr. Hij bracht in deze test de psychoanalyse van Freud samen met de basisprincipes van Ayurveda, de traditionele Chinese geneeskunde of de 5 elementenleer en homeopathie. Waar de therapeuten in de westerse zorg eerder geneigd zijn om alleen naar de klacht te kijken en die te behandelen, gaat de oosterse gezondheidszorg op zoek naar de holistische samenhang met andere klachten en patronen en zoekt op die manier naar de oorzaak. En biedt dan een grote verscheidenheid van persoonlijke zorgmogelijkheden aan. Denk hierbij aan voedingsadvies, bewegingsleer als yoga, mindfulness, acupunctuur, gesprekstherapie, familieopstellingen, muziektherapie, Bach- bloesemtherapie etc.. Welke mogelijkheden in de behandeling later aan bod komen ligt ook aan de vaardigheden van de coach.

Bekijk hier de introductie over de BEST in een Webinar

Wat ontdek je?
Door BEST ontdek je samen met je coach welk type emotie de boventoon voert als je onder spanning staat, en hoe dat ook van invloed is op de fysieke en emotionele belastbaarheid. Zo wordt snel zichtbaar en bespreekbaar wie je bent en waarom. De testmethode is gericht op het vinden van (dis)harmonie met, en in jouw leven.

Wat levert het je op?
Snelheid voor cliënt en therapeut. Snel tot de kern van de hulpvraag komen en zonder al te veel administratie en vragenlijsten meteen bij de intake als cliënt al een inzicht meekrijgen.Een belangrijk onderdeel van de BEST methode is de BEST test. In een consult van een uur krijgt de testpersoon individueel of in teamverband de BEST test. De test zelf duurt een minuut of 5. In die minuten wijs je, aan de hand van 2 vragen, puur op gevoel 2 poppen aan. Die keuze zegt veel over waar je nu mee zit en over aanwezige conflicten. De uitslag wordt daarna uitgebreid besproken en geeft inzicht in iemands emotionele gedrag en lichamelijke gezondheid en biedt praktische handvatten die hij of zij direct kan toepassen.

Wat is de BEST test?
Je ziet 10 felgekleurde koppen en elke kop staat voor een emotie. De therapeut vraagt je om twee specifieke koppen te kiezen. De keuze die je maakt, geeft inzicht in hoe je emotioneel gevormd bent. Als een spiegel. Het laat je persoonlijkheidsstructuur zien en de emotionele conflicten die je hebt. De test geeft aan waar je staat, zonder dat je jaren in psychotherapie hoeft en je jeugd moet herbeleven en her-huilen. Dat scheelt de cliënt en de therapeut dus enorm veel tijd en droefenis. En je kunt er direct mee aan de slag!

Met de BEST test krijg je antwoord op:

 • hoe je omgaat met de buitenwereld, wat is je maskergedrag
 • met welk soort mensen je moeite hebt
 • welke interacties er zijn tussen jou en je familie of tussen jou en je collega’s
 • hoe je lijfelijk omgaat met de buitenwereld. Dus wat voor lichamelijke klachten bij jou kunnen ontstaan als je langdurig (emotioneel) onder druk staat
 • Leer het zelf-genezend vermogen van je cliënt een booster te geven door inzicht te krijgen/geven in de copingstijl, het gedrag wat je onder stress hebt. Ga voor gezondheid op alle fronten.

♥ Ervaar, nu online, zelf de BEST Koppentest. Deze beknopte digitale introductie is slechts een onderdeel van de kracht van de Koppentest. De uitslag (de Ont-knoping) van de digitale test geeft inzicht in het gedrag waar je allergisch voor bent en jouw gedrag daarop. Doe hem nu, en je kan direct aan de slag. Met deze digitale kennismaking krijg je, als coach, inzicht hoe de test kan worden ingezet in je coachingspraktijk, maar ook in je eigen gedrag!
Ga naar de Koppentest (€ 15,00, incl. btw.).

Voor wie?

 1. Leer de BEST-test toepassen in je psychosociaal therapeutische praktijk, snel (tijdwinst) met weinig administratiedruk

 2. Krijg snel meer inzichten over je eigen (emotionele) gedrag en gezondheid

 3. Leer in korte tijd meer over de (emotionele) dynamiek in je team

 4. Als zorgverwijzer sneller en met weinig administratiedruk doorverwijzen naar een passende zorgaanbieder. Ook bij kinderen en anderstaligen.

1. Je wilt de test toepassen in je psychosociale therapeutische praktijk

Voor psychologen, acupuncturisten, leerkrachten regulier onderwijs en bijzonder onderwijs, overige opvoeders (geen ouders), therapeuten, en kindertherapeuten. Mensen zijn van nature visueel ingesteld. De test is inzetbaar bij iedereen vanaf 4 jaar. Er is echter nog weinig bekend over het gebruik van de test bij mensen met Alzheimer en dementie. Door de korte testtijd en het non-verbale karakter van de test is deze methode juist ook goed inzetbaar bij kinderen met aandachts- en gedragsproblemen, familieproblemen, teambuilding, bij cliënten met taalbarrières. 

2. Je wilt meer weten over je eigen (emotionele) gedrag en gezondheid
Je wilt zelf de test ervaren en zo inzicht krijgen in je eigen gedrag en gezondheid als je onder druk gezet wordt.

Investering
€ 100,00 voor het gesprek van een uur en €25 voor de digitale test (inclusief btw).
De test zelf duurt maximaal 5 minuten, de nabespreking met de therapeut is ongeveer 55 minuten. Zo nodig is een vervolgafspraak mogelijk.
Locatie
Je kunt de test digitaal doen, daarna maken we een afspraak om het mbv Teams de uitslag te bespreken. Ga naar de Koppentest . Natuurlijk kan je ook naar Praktijk Rodenrijs komen, als je me graag persoonlijk ontmoet. Bel daarvoor om een afspraak te maken op 010 – 511 64 69 of stuur een bericht via het contactformulier.
Of kijk voor een BEST-therapeut in de buurt, onderaan de contactpagina.

3. Je wilt meer weten over de (emotionele) dynamiek in je team
Hoe haal je het beste uit beiden: Door ook aandacht besteden aan je eigen gedrag als je onder druk staat in je werk, ontdek je wie je echt bent, waar je naar toe wilt met je klas en je team, en waarom. En leer meteen hoe ze jou echt kunnen zien.

Voor groepen (incompany training)
Geschikt voor docenten, project-teams, management-teams, directie-teams, afdelingsteams en ondernemingsraden van 6 tot 16 personen.
Stel, als leerkracht ben je een groot deel van de dag zelfstandig met je leerlingen bezig. Tegelijk ben je onderdeel van het team van je school. Hoe haal je het beste uit beiden: Door ook aandacht besteden aan je eigen gedrag als je onder druk staat in je werk, ontdekken wie je echt bent, waar ja naar toe wil met je klas en je team, en waarom.

We bieden een, in overleg met de opdrachtgever, opgebouwde training van één dag, met een individueel gesprek gecombineerd met een teamgesprek en spel op de werkplek, waarin een sterk accent ligt op het versterken van de onderlinge band en het vergroten van de effectiviteit (en het plezier) van de onderlinge samenwerking. Deze training is er op gericht het beste uit de mensen en het beste uit het team te halen.
De BEST-test-analyses van de deelnemers afzonderlijk en het team als geheel verschaffen waardevolle informatie voor het kiezen van wenselijke en nuttige vervolgtrajecten, gericht op het stimuleren en ontwikkelen van belangrijke vaardigheden. Deze in-company-workshop heeft een sterk en direct effect op de kwaliteit en het rendement van de samenwerking. Zij kunnen ‘los’ gegeven worden, als een eenmalige intervisie voor het team, of ingepast worden in een al bestaand en uitgebreider opleidingstraject.

4. Je bent zorgverwijzer

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van alle vormen van jeugdhulp. Bijvoorbeeld hulp aan huis bij problemen in het gezin, maar ook bij psychische en gedragsproblemen van kinderen en jongeren. Gemeenten hebben de plicht om jeugdhulp en ondersteuning te bieden. Doorverwijzen voor hulp hierbij naar een passende zorgaanbieder is daarbij van groot belang
Wij geven workshops voor verwijzers: bv voor psychologen, leerkrachten regulier onderwijs en bijzonder onderwijs, overige opvoeders (geen ouders), therapeuten, en kindertherapeuten.

De teambuildings workshop is opgebouwd uit een interactieve inleiding, met uitleg waarom eigenschappen bij een bepaalde poppenkeuze horen, meerdere samenwerkingsoefeningen ter illustratie van de BEST-team-dynamiek in de groep, het uitreiken en bespreken van de geanonimiseerde  individuele resultaten en een open discussie met vragen en wensen vanuit jullie team. Na afloop van de workshop hebben de deelnemers:

 • inzicht verworven in de kwaliteiten en allergieën binnen de groep
 • individuele inzichten door interpretatie van de BEST-test,
 • inzicht verworven in hun eigen rollen en allergie bij bepaald complex gedrag van een teamlid
 • diverse mogelijkheden verkend voor een vervolg.

Investering
€ 192,50 (exclusief btw) per deelnemer
Hoe lang duurt het?
2 dagdelen. Bij aanvang wordt de test bij u afgenomen en een korte conclusie persoonlijk met u gedeeld. Zo ervaart u de snelheid van de test zelf.
Locatie
Je kunt de test bij jou op locatie doen of bij een trainingslocatie in de buurt. Bel ons op 010 – 511 64 69 of stuur een bericht via het contactformulier.
Hoe kan ik me inschrijven?
Bel ons op 010 – 511 64 69 of stuur een bericht via het contactformulier.