Nascholing

 

2017

 

2018

 


2021

Wil je meer weten over de ontwikkelingen van de BEST academie, download dan hier de nieuwsbrief

♥ Ervaar, nu online, zelf de BEST Koppentest. Deze beknopte digitale introductie is slechts een onderdeel van de kracht van de Koppentest. De uitslag (de Ont-knoping) van de digitale test geeft inzicht in het gedrag waar je allergisch voor bent en jouw gedrag daarop. Doe hem nu, en je kan direct aan de slag. Met deze digitale kennismaking krijg je, als coach, inzicht hoe de test kan worden ingezet in je coachingspraktijk, maar ook in je eigen gedrag!
Ga naar de Koppentest (€ 12,50, incl. btw. Vanaf 1 maart 2022 € 25 incl. btw).

Wat is Nascholing voor de BEST therapeut? 
Tijdens de nascholing krijg je meer verdieping en kun je collegiaal overleggen over de BEST. De nascholing wordt geregeld door de alumnivereniging van de BEST Academie, de VBT (Vereniging BEST Therapeuten). Via het VBT platform kun je als (aankomend) alumni contacten leggen, relaties onderhouden, kennis opdoen en ervaringen uitwisselen.

De nascholingsmogelijkheden bestaan uit een aantal onderdelen.

  1. Webinar: Elke derde dinsdag van de maand (10x per jaar) via een Teams bijeenkomst worden enkele (door jullie) aangeleverde casussen besproken. De investering bedraagt € 10, ex btw per avond. Tijd van 19.30-20.30 uur.
    Data 2022: 18/01; 15/02; 22/03; 19/04; 17/05; 21/06; 19/07; 20/09; 18/10 en 15/11.
  2. Verdiepingsdagen. Zie hieronder.
  3. Alumnivereniging. Alumni kunnen voor € 20,- ( excl. btw) per jaar lid worden van de Vereniging BEST Therapeuten (VBT).
  4. Lid (kunnen) worden van de besloten Whats App groep, om met elkaar van gedachten te kunnen wisselen.

Uitnodiging BEST podium op 24 september 2022Wat krijg je er voor?
Intercollegiaal overleg, plaatsing op de site (in overleg) , makkelijk toegang tot bestaande literatuur, waar wel kosten aan verbonden zijn als je die ook wilt aanschaffen. VBT leden organiseren een keer per jaar een activiteit voor de alumni.
24 september 2022 is de eerstvolgende borrel, aansluitend op de open podium dag van de BEST Academie.

Investering: Eendaags BEST Podium met reünie-borrel op 24 september 2022: € 275 ex btw.
Locatie: Rotterdam (Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel, Vliegveldweg 59, 3043 NT Rotterdam)
Hou deze website in de gaten, schrijf je in via het contactformulier.

Verdiepingsdagen 2
Cursusdata: de eerstvolgende cursus: 23 en 24 september 2022
Locatie: Rotterdam (Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel, Vliegveldweg 59, 3043 NT Rotterdam)
De investering: € 560,00 ex. btw (inclusief slotborrel). Neem je alleen deel aan het eendaagse BEST 
Groepsgrootte:  6 tot maximaal 16 deelnemers met altijd twee docenten per groep.

We werken in de ochtend aan het bijspijkeren van de kennis over de poppen. Er is veel aandacht voor crossmatching, de BEST bij relatietherapie en familieopstellingen, en het gezondheidsprofiel. Jullie krijgen dan een interactief college en ontvangen van de gegeven stof een syllabus.

De middag wordt gevuld aan de hand van specifieke vragen en ingebrachte casussen. We behandelen de casussen zowel plenair en in een intervisiesetting. Ook willen we op deze themadagen praktisch met jullie oefenen. Het komt uiteindelijk toch altijd aan op die praktijk.

Deze dagen worden verzorgd door dr. Ineke van den Berg en drs. Lianda van der Knaap.

Wie kan zich inschrijven?
Je kunt deelnemen aan deze dagen wanneer je de introductiecursus bij de BEST Academie hebt gevolgd. Ook als je al eerder bij Hallym Calehr de cursus hebt gevolgd kan je aansluiten. We gaan ervan uit dat je de test kunt afnemen op de wijze zoals Hallym Calehr dit ook heeft bedoeld. Ook dat je de karakteristieken van de poppen in de basis kent en aan de hand van de poppenkeuze die de cliënt maakt de coping stijl en de meer onderliggende (gezondheids)-eigenschappen en -kwaliteiten van deze cliënt erbij kunt pakken en kunt toelichten. Om dit te kunnen doen heb je basiskennis over het de Chinese vijf elementen systeem en het psychodynamisch model van Freud nodig. Ook daarvan verwachten we dat je ermee bekend bent.

Natuurlijk heb je er nog vragen over en loop je er soms in vast, of weet je het even niet meer. Daar zijn juist deze dagen voor bedoeld om jou en elkaar verder te helpen en je te inspireren om de test te gebruiken.
De vaardigheden en basishouding die je tijdens deze trainingsdagen oefent zijn bruikbaar in elke groepssituatie, in een klas, bij familie, je praktijk, enz.

Stuur een bericht