Opleidingen

 1. Leer de BEST-test te gebruiken
 2. Ons doel
 3. Introductiecursus
 4. Opleiding tot BEST-therapeut
 5. Verdiepingsdagen 2
 6. Hoe kan ik mij inschrijven?

♥ Als je zelf eerst de introductie van de Koppentest doet, begrijp je de kansen die deze test je geeft beter. Ga naar de Koppentest (€ 10).

1. Leer de BEST-test te gebruiken

Ieder mens heeft een specifiek karakter en gedragspatroon, vergeet ook uzelf niet als therapeut. Laat u verrassen door een levendige en praktijkgerichte opleiding en neem uw bevindingen mee in uw praktijkvoering.

De Basic Emotional Structuring Test (BEST) is een transculturele projectietest gebaseerd op de synthese van Oosterse en Westerse kennis: ayurveda, en acupunctuur, en psycho-analyse, welke de mogelijkheid geeft op snelle wijze inzicht te verkrijgen in de persoonlijkheidsstructuur, en in diep gelegen, onbewust gebleven emotionele conflicten.

Het zijn juist de emotionele conflicten die een permanente blokkade vormen en daarmee een optimaal functioneren van de mens binnen zijn milieu in de weg staan. Deze blokkades zijn de wortels van ziekteprocessen die zich later in symptomen en klachten kunnen manifesteren.

Deze projectietest werkt met tien karakteristieke houten poppen. Deze poppen hebben naast een analytische werking ook een direct energetische werking en zijn daardoor zeer bruikbaar in de praktijk van diverse therapieën, coaching en consultancy. Dit kan bij een individueel gesprek, maar ook bij groepsgesprekken, een inzicht gevende doorbraak initiëren.

Door de korte testtijd en het non-verbale karakter van de test is deze methode juist ook goed inzetbaar bij kinderen met aandachts- en gedragsproblemen, familieproblemen, teambuilding, bij cliënten met taalbarrières.

Counselingsprincipe volgens BEST:
“Probeer de mensen niet te veranderen.”

“Love yourself, Love your friend, Try to love your enemy”

2. Ons doel

is om de deelnemers, die geïnteresseerd zijn in diepgaande inzichten over en voor hun cliënten, een testmethode aan te bieden die zonder veel weerstand en tijdverlies de mogelijkheid bied om direct aan de slag te kunnen gaan. Om zo het gesprek samen aan te gaan over het waarom van je huidige klachten en er gericht een oplossing voor te kunnen aanreiken.

Algemene voorwaarden BEST Academie lessen voor de cursusvoorwaarden.

3. Introductiecursus (2 dagen)

Belangrijkste onderdelen die aan de orde komen:
Kennismaking en inleiding in het afnemen en interpreteren van de BEST test gericht op jouw eigen copingstijl, verklaringsmodel BEST test m.b.v. 5 Elementenleer, gespreksvaardigheden en praktijkgerichte casussen.

Voor wie is de opleiding geschikt en toegankelijk?
De korte opleiding is zeer geschikt voor gezondheidswerkers, psychologen die als zelfstandig werkend coach werkt, therapeuten en acupuncturisten. Het werk- en denkniveau is HBO (plus).

Cursusdata: de eerstvolgende introductiecursus wordt gegeven op: 26-27 november 2021
Locatie: Berkel en Rodenrijs of Rotterdam
De investering: € 495,00 ex. btw

Wat krijg je er voor? 

 • Twee lesdagen, inclusief koffie, thee en warme lunch
 • Docenten zijn Dr. Ineke van den Berg en Drs. Lianda van der Knaap
 • Certificaat deelname introductiecursus BEST
 • Syllabus en sheets
 • Op verzoek een jaar vermelding op de site www.bestacademie.nl
 • Accreditatie verschillende beroepsverenigingen zijn verkregen
  • Leden van de MBOG kunnen deze cursus via hun persoonlijke pagina, voor PE-punten, aanmelden.

Na deze introductiecursus heb je zelf ervaren wat de test betekent, en inzicht gekregen in de zo verkregen zelfreflectie. Daarnaast leer je de copingstijl van jouw cliënten te benoemen met behulp van de Basic Emotional Structuring Test en zo snel inzicht in zichzelf te herkennen.
Door de korte testtijd en het non-verbale karakter van de test is deze methode juist ook goed inzetbaar bij kinderen met aandachts- en gedragsproblemen, familieproblemen, teambuilding, bij cliënten met taalbarrières.

Na de introductiecursus is een set met oefenkaarten (€15,- excl. btw) te koop. Daarop staan de poppen, en deze set is bedoeld om te oefenen met de test.

De B.E.S.T.-Poppenset is wel verkrijgbaar maar alleen te bestellen na het afronden van de introductiecursus, en dus bij het starten van de opleiding tot BEST therapeut. Er zijn verschillende varianten beschikbaar met een startprijs van €325,00, excl. btw per set, exclusief verzendkosten.

Ervaringen deelnemers
Wij hebben al enkele reacties van de deelnemers op hun deelname aan deze leergang mogen ontvangen. Hieronder een kleine selectie.

“Allereerst bedankt voor deze bijzondere introductiedagen. Deze manier van werken; de poppen en de test, hebben me geraakt en ik ben er echt door geïntrigeerd geraakt. De kracht van de poppen heeft iets magisch en is moeilijk te duiden. Ik zou er met veel motivatie en plezier mee aan de slag willen gaan.”

“Wat fijn deze ingesloten informatie! Wel vind ik het erg jammer dat de verdiepingscursus pas in 2019 van start gaat, had graag sneller verder gewild met doorgronden van de poppen om het mijzelf verder eigen te maken…”

“Graag wil ik  jullie bedanken voor de uitgebreide informatie waar veel helderheid door komt.”

“De poppen zijn voor mij ook een manier om mijn brede achtergrond(en) te integreren en in samenhang mee te kunnen werken.”

“…Hoe sterk en treffend de expressies van de poppen dan toch zijn.”

“…Leuk dat jullie de introductiecursus nogmaals gaan doen. Ik ga het aan een collega doorgeven.”

4. Opleiding tot BEST therapeut (6 dagen)

Wat leer je?
Na de introductiecursus leer je hoe en wanneer je de BEST in jouw praktijk kunt toepassen en hoe de uitkomsten van de test te interpreteren. Tijdens de opleiding oefen je met gesprekstechnieken, het conceptualiseren van problemen en je leert hoe je moet omgaan met cliënten met complexe problemen en/of probleemgedrag.  De belangrijkste onderdelen die aan de orde komen zijn: afnemen en interpreteren van de BEST test, verklaringsmodel BEST test m.b.v. 5 Elementenleer, psychopunctuur, gespreksvaardigheden, copingstijl, overdracht en tegenoverdracht, positieve psychologie en praktijkgerichte casussen.

Wat krijg je er voor:

 • Zes lesdagen, of zes verdiepingsdagen met deelcertificaat
 • Certificaat BEST-opleiding tot BEST-therapeut of Psychopuncturist
 • Accreditatie verschillende beroepsverenigingen wordt aangevraagd
 • Op verzoek een jaar vermelding op de site www.bestacademie.nl
 • Syllabus en sheets

Voor wie?
Je bent hulpverlener, en je wilt leren hoe je jouw cliënten snel inzicht geeft in zichzelf. Het werk- en denkniveau is HBO(plus).

Werk je nu als acupuncturist?
Dan mag je je na deze opleiding psychopuncturist noemen. Psychopunctuur is een holistische vorm van de psychoanalyse die onder andere acupunctuur combineert met een vorm van de psychoanalyse. Psychopunctuur werd in 1972 uitgevonden door psychiater Hallym Calehr en bevat elementen van de traditionele Chinese geneeskunde of de 5 elementenleer en Ayurveda.

Werk je nu als coach, arts, therapeut of heb je een ander hulpverlenend beroep?
Dan mag je je na deze opleiding BEST therapeut noemen.

Investering
Afhankelijk van het aantal deelnemers, rond € 225,- per dag, excl. btw
Plus literatuur €70,00 excl btw:
– Poster 5 elementen
– Boek: Dr. H. Calehr, Instruction manual of Basic Emotional Structuring Test

Locatie
Berkel en Rodenrijs

5. Verdiepingsdagen: Verdiepingsdagen 2

Verdiepingsdagen 2: Voorjaar 2022, lees verder bij Nascholing.

6. Hoe kan ik me inschrijven?

Je kan je aanmelden per e-mail via het contactformulier of bel ons op 010-5116469 op maandag of dinsdagmorgen tussen 8.30 en 9.00 uur. Zodra we jouw aanmelding hebben ontvangen, sturen we je een factuur en na betaling ontvang je alle benodigde informatie over de cursus.